Szováta Anno

...történt egy székelyföldi fürdőn.

A "kis magyar világ" képes levelezőlapjai

2016. március 22. 16:44 - Szolláth Hunor

borito3b1.jpg

Harmadik képes levelezőlapos kötetem jelent meg Üdvözlet Szovátáról! III. A "kis magyar világ" képes levelezőlapjai címmel. Ízelítő a tartalomból: 

A „kis magyar világban”, azaz Észak-Erdély újra Magyarországhoz való csatolásának idején a szovátai fürdőélet magyar jellegzetességei újjáéledtek, nincs ez másként a képes levelezőlapok vonatkozásában sem. Az elsősorban magyar nyelvterületekről, és főleg a fővárosból érkező látogatók szívesen küldözgették ismerőseiknek, rokonaiknak a képes kartondarabkákat, melyek ma már igen fontos és nélkülözhetetlen történeti források, megmutatják, hogy a berendezkedő rövid magyar világ idején hogy alakult, változott a szovátai fürdőkultúra. A jelen könyvecske ezekből a képes levelezőlapokból tartalmaz rövid válogatást.

2_1.JPG

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szovataanno.blog.hu/api/trackback/id/tr728516936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása